Streaming muziek in je auto (deezer)
Streaming muziek in je auto (deezer)

Streaming muziek in je auto (deezer)

terug naar categorie

Hoe krijg je streaming muziek (luisteren via internet) in je auto? Lees hier hoe je deezer kunt luisteren in je auto

Omschrijving

Wanneer je altijd beschikking wilt hebben tot bijna alle muziek, dan is streaming muziek van bijvoorbeeld Spotify of Deezer een goede oplossing.
In dit artikel nemen we Deezer als voorbeeld.

Hoe werkt het?
De streamingsdienst Deezer geeft je de mogelijkheid om een groot aanbod aan muziek te beluisteren. De muziek staat op computers van het bedrijf, en dus niet als bijv. MP3 op onze eigen computers. Wanneer we deze muziek willlen beluisteren hebben we software van Deezer zelf nodig. Alleen via deze software is het mogelijk de muziek te beluisteren.

Bij hele nieuwe auto's is er soms al (niet vaak) een systeem in de fabrieksradio aangebracht waarbij je via een internetabonnement in kan loggen bij bepaalde streamingsdiensten zoals Spotify en Deezer. Aangezien dit bij de meeste niet het geval is behandelen we hier het gebruik van een mobiele telefoon of tablet als muziekontvanger.


Wat heb je nodig?
Om Deezer in de auto te kunnen beluisteren hebben we het volgende nodig:
- Een autoradio met een AUX-ingang of Bluetooth aansluiting;
- Een Deezer premium abonnement (bij een ander abonnement kun je de liedjes niet op draagbare apparaten afspelen).

Een AUX-ingang herken je aan: Aux ingang

Heb je geen bluetooth én geen AUX-ingang op je autoradio, dan is het niet mogelijk om je telefoon op je huidige autoradio aan te schaffen. Je zult dan een nieuwe aan moeten schaffen. Deze zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €60,-.

Heb je wel een van deze aansluitingen, dan kun je je telefoon met de autoradio middels een van deze verbindingen aansluiten. Het geluid van je telefoon wordt dan doorgegeven aan de autoradio. Op deze manier hoor je het geluid van je telefoon door de speakers van je auto.

Wanneer je een Deezer premium account hebt, heb je de mogelijkheid om de mobiele app van Deezer te gebruiken. Deze kun je downloaden in de Android Play Store of in de App Store van Apple. Op de app kun je inloggen met je login gegevens. Je kunt met een premium account ook je afspeellijsten downloaden op je apparaat. De muziek wordt dan op je telefoon opgeslagen zodat je geen internetverbinding nodig hebt om je muziek te beluisteren.