Streaming muziek in je auto (spotify)
Streaming muziek in je auto (spotify)

Streaming muziek in je auto (spotify)

terug naar categorie

Hoe krijg je streaming muziek (luisteren via internet) in je auto? Lees het hier

Omschrijving

Wanneer je altijd beschikking wilt hebben tot bijna alle muziek, dan is streaming muziek van bijvoorbeeld Spotify of Deezer een goede oplossing.
In dit artikel een simpele uitleg met als voorbeeld Spotify.

Hoe werkt het?
De streamingsdienst Spotify geeft je de mogelijkheid om een gigantisch groot aanbod aan muziek te beluisteren. De muziek staat op computers van het bedrijf, en dus niet als bijv. MP3 op onze eigen computers. Wanneer we deze muziek willlen beluisteren hebben we software van spotify zelf nodig. Alleen via deze software is het mogelijk de muziek te beluisteren.

Bij hele nieuwe auto's is er soms al (niet vaak) een systeem in de fabrieksradio aangebracht waarbij je via een internetabonnement in kan loggen bij Spotify. Aangezien dit bij de meeste niet het geval is behandelen we hier het gebruik van een mobiele telefoon als muziekontvanger.


Wat heb je nodig?
Om Spotify in de auto te kunnen beluisteren hebben we het volgende nodig:
- Een autoradio met een AUX-ingang of Bluetooth aansluiting;
- Een Spotify premium abonnement.

Een AUX-ingang herken je aan: AUX in car radio

Heb je geen bluetooth én geen AUX-ingang op je autoradio, dan is het niet mogelijk om je telefoon op je huidige autoradio aan te schaffen. Je zult dan een nieuwe aan moeten schaffen. Deze zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €60,-.

Heb je wel een van deze aansluitingen, dan kun je je telefoon met de autoradio middels een van deze verbindingen aansluiten. Het geluid van je telefoon wordt dan doorgegeven aan de autoradio. Op deze manier hoor je het geluid van je telefoon door de speakers van je auto.

Wanneer je een Spotify premium account hebt, heb je de mogelijkheid om de mobiele app van Spotify te gebruiken. Deze kun je downloaden in de Android Play Store of in de App Store van Apple. Op de app kun je inloggen met je login gegevens. Je kunt met een premium account ook je afspeellijsten offline beschikbaar maken. De muziek wordt dan op je telefoon opgeslagen zodat je geen internetverbinding nodig hebt om je muziek te beluisteren.