Wat is Spotify connect?

Wat is Spotify connect?

terug naar categorie

Muziek afspelen op je TV via je mobiel? In dit artikel een eenvoudige uitleg over wat de mogelijkheden van Spotify connect zijn.

Omschrijving

Spotify is bij de meeste mensen wel bekend. Het is een bedrijf wat het mogelijk maakt om (bijna) alle muziek via internet af te spelen. Voor de volledige opties van het programma dien je een abonnement af te sluiten maar dat even terzijde.

Het luisteren van liedjes via Spotify gebeurd via internet. Elk nummer dat je beluisterd wordt via internet geladen en afgespeeld op je apparaat waar Spotify op draait. Tegenwoordig is het mogelijk om Spotify te beluisteren via:
- je mobiele telefoon;
- je computer of laptop;
- je tablet;
- je spelcomputer (PlayStation/Xbox);
- je TV (geen oude Tv's).

Al deze apparaten dienen een verbinding te hebben met het internet om te kunnen luisteren. Spotify heeft zijn dienst uitgebreid met een functie genaamd 'Connect'. Connect maakt het mogelijk om de muziek die bijvoorbeeld op je telefoon afpeelt, door te spelen naar de TV of Home Cinema set. Hierdoor kun je genieten van je muziek op de grotere speakers van bijvoorbeeld je woonkamer.

Hoe werkt het? Wanneer je gebruik maakt van Spotify dien je een account aan te maken. Op elk apparaat waar je Spotify wilt gebruiken dien je in te loggen met je eigen gegevens. Doordat alles via internet gaat kan Spotify zien op welk apparaat met welk account is ingelogd. Op deze manier kan Spotify in het programma aangeven op welke apparaten je allemaal bent ingelogd. Zo kun je in het programma kiezen op welk apparaat je de muziek wilt afspelen.
simpeleuitleg.nl spotify connect
Een voorbeeld
- Je hebt Spotify geïnstalleerd op je computer en op je telefoon;
- Je zet je computer aan met Spotify geopend;
- Wanneer je nu op je telefoon Spotify aanzet zal het programma melden dat er meerdere afspeelapparaten beschikbaar zijn;
- Wanneer je nu een andere afspeelapparaat selecteert zal de muziek stoppen op de telefoon en verder afspelen op je computer.