Wat is de hololens van Microsoft?
Wat is de hololens van Microsoft?

Wat is de hololens van Microsoft?

terug naar categorie

In dit artikel wordt simpel uitgelegd wat de Hololens van Microsoft is. Daarnaast wordt er eenvoudig uitgelegd wat Augmented Reality inhoud.

Omschrijving

Virtual Reality is eerder uitgelegd op onze site. Dit zijn veelal headsets die het mogelijk maken om een gesimuleerde computeromgeving van dichtbij te beleven. Dit in de vorm dat het lijkt alsof je zelf in deze virtuele wereld bent.

Het bedrijf Microsoft heeft zijn eigen product ontwikkelt wat zich op iets soortgelijks wil richten, namelijk de Microsoft Hololens. Het lijkt deels op de bekendere Virtual Reality headsets echter werkt het niet helemaal volgens hetzelfde principe.

Wat is de Hololens van Microsoft?
De Hololens is een net als de Virtual Reality headsets een soort headset/bril die je op je hoofd zet. De glazen zijn doorzichtig, dus je kunt gewoon je normale zicht zien. Het geen wat dit product zo speciaal maakt is de mogelijkheid om virtuele objecten in de echte wereld te plaatsen.

Hetgeen wat je dus ziet is dus een mix van echte objecten en gesimuleerde computer objecten. Gesimuleerde objecten kunnen vele dingen zijn, denk bijvoorbeeld aan:
- Een YouTube applicatie;
- Je eigen email applicatie;
- Je agenda;
- Leuke gadgets zoals het weer;
- Virtuele huisdieren;
- Enz.

simpele uitleg hololens

De term Virtual Reality is wat meer bekend dan de techniek die Microsoft gebruikt. Dit heet Augmented Reality. Dit betekend dat er toevoegingen zijn aan de realiteit. In dit geval zijn dit de objecten/applicaties die je aan je beeld toe kunt voegen.

Een demo van de Hololens
In onderstaande video zie je een demo van de Hololens van Microsoft. In de video zie je wat een persoon ziet wanneer hij door een Hololens kijkt en applicaties aan zijn Hololens koppelt.