Gratis films bekijken met Popcorn Time
Gratis films bekijken met Popcorn Time
Gratis films bekijken met Popcorn Time

Gratis films bekijken met Popcorn Time

terug naar categorie

Popcorn Time geeft mensen de mogelijkheid om via een gemakkelijke manier gratis films en series te kijken op hun TV, Computer, Smartphone of tablet.

Omschrijving

Het klinkt te mooi om waar te zijn “gratis films en series kijken”. In theorie is dat het vaak ook. Echter in de praktijk kun je nog gemakkelijk films en series bekijken zonder ervoor te hoeven betalen.

Wat is Popcorn Time
Popcorn Time is een programma die het downloaden van films via een gemakkelijke weergave mogelijk maakt. Het maakt gebruik van het torrent principe. Meer over torrents vind je in dit artikel.

Even zwart/wit kun je het torrent netwerk zien als een centraal netwerk waar computers op aangesloten zijn die een torrent programma hebben draaien. Het torrent netwerk is gemaakt is om bestanden uit te wisselen tussen mensen die op het netwerk aangesloten zijn. Aan de hand van een simpel voorbeeld hieronder kun je een idee krijgen hoe het werkt.

torrents uitleg

Stel dat je een videobestand hebt wat je op je computer hebt staan. Dit videobestand kun je beschikbaar maken voor het torrent netwerk. Andere gebruikers die ook op het netwerk zitten kunnen dan het videobestand wat jij beschikbaar gesteld hebt downloaden naar hun eigen computer. Een kenmerk van het torrent netwerk is dat wanneer 1 iemand jouw bestand download, jou videobestand nu niet op 1 computer staat maar op 2.

Wanneer een derde persoon jou videobestand nu download, zal hij het gedeeltelijk van jouw computer downloaden en gedeeltelijk van de 2e computer met jouw bestand. Het downloaden zal voor de derde gebruiker nu sneller kunnen aangezien er nu 2 computers aanwezig zijn met het gewenste bestand.

Zo kun je je wellicht voorstellen dat bekende Hollywood films als warme broodjes aan elkaar gedeeld worden. En hoe meer mensen het bestand hebben, hoe sneller het voor anderen is om het bestand ook te verkrijgen.

Hoe werkt Popcorn Time
Het torrent netwerk draait al jarenlang zonder dat je er zelf iets aan hoeft te doen. Wil je Popcorn Time gaan gebruiken? Dan hoef je alleen maar het programma op de PC of de app op je smartphone/tablet te installeren.

Popcorn Time is te vinden op de website http://www.popcorntime.io

Wanneer je het programma geïnstalleerd hebt krijg je een scherm als hieronder te zien (PC versie):

Popcorn Time interface

Aan de ene kant zie je de verschillende categorieën (genres) en aan de andere kant zie je de films/series in de betreffende categorie. Het enige wat je nu nog dient te doen is op een film/serie te klikken. Zodra je op een film klikt zal de film via het torrent netwerk gedownload worden van andere computers die het bestand bezitten.

Overige opties
Bijna alle films zijn in Full HD te bekijken. Je kunt ook zien welke ondertiteling er bij de film beschikbaar is. Daarnaast kun je net als bij een normale film ook doorspoelen naar bijvoorbeeld de helft van de film.

Op het moment van schrijven is Popcorn Time beschikbaar voor:
- Mac OSX 10.7 of hoger;
- Windows 7 of hoger;
- Voor Android 4.03 en hoger;
- Linux 32 en 64 bit.

Is Popcorn Time legaal?
Het programma en/of de app is legaal ja. Het downloaden en/of verspreiden van auteursrechtelijke inhoud zoals films is verboden in Nederland. Gebruik van Popcorn Time is dus eigenlijk niet verstandig.

Krijg ik problemen als ik Popcorn Time gebruik?
Aangezien je bij het gebruik van Popcorn Time auteursrechten schendt zou het in theorie kunnen dat je in de problemen komt. De kans dat dit werkelijk gebeurd is erg klein. Instanties als Brein geven zelf aan dat ze niet achter de personen aan gaan die het programma gebruiken, maar juist achter de bedrijven die dit soort programma’s mogelijk maken.

Alternatieven voor Popcorn Time
Net zoals Popcorn Time zijn er ook legale streamingsdiensten waarbij je voor een bepaald bedrag per maand toegang krijgt tot een groot aanbod aan films en series. Voorbeelden van zulke diensten zijn Netflix en Videoland.