Laptop op de TV aansluiten
Laptop op de TV aansluiten
Laptop op de TV aansluiten
Laptop op de TV aansluiten
Laptop op de TV aansluiten
Laptop op de TV aansluiten
Laptop op de TV aansluiten

Laptop op de TV aansluiten

terug naar categorie

Hoe sluit je je laptop op je TV aan. In dit artikel worden de mogelijkheden uitgelegd.

Omschrijving

Het aansluiten van je laptop op de computer kan handig zijn als je content van je laptop op een groter scherm wilt laten zien. Dit kan handig zijn bij het bekijken van foto's en films. Het aansluiten van je laptop kan op verschillende manieren. Omdat niet alle TV's en laptops dezelfde aansluitmogelijkheden bezitten worden er in dit artikel meerdere uitgelegd.

KEUZE 1: Aansluiten via HDMI (nieuwe modellen TV/Laptop)HDMI connector los
Tegenwoordig worden alle nieuwere modellen TV's en laptops voorzien van een HDMI aansluiting. Het voordeel hiervan is dat er maar 1 kabel nodig is om zowel het beeld als het geluid door te geven naar de TV. Dit is dan ook de simpelste en tevens beste oplossing. Koop een HDMI kabel en sluit hem enerzijds aan op de laptop en anderzijds op uw TV.

KEUZE 2: Aansluiten via VGA (oudere modellen TV/Laptop)DVI connector los
Wanneer je je laptop/TV al wat langere tijd in bezit hebt, kan het zijn dat je geen HDMI aansluiting op je laptop/TV hebt. Bezit je laptop en je TV wel een VGA aansluiting, dan is dit een goede keuze. Door een VGA kabel enerzijds in uw laptop te steken, en anderzijds in uw TV, heb je de aansluiting voor het beeld al klaar. Nu moet je alleen het geluid nog aansluiten. Zie hiervoor onderstaand kopje 'geluid aansluiten' hieronder.

KEUZE 3: Aansluiten via S-video (oude modellen laptops)S-video connector los
Wanneer je laptop en je TV alleen beschikken over een S-video aansluiting, dan is dit de juiste optie. Koop een S-video kabel en stop deze enerzijds in je laptop, en anderzijds in je TV. De aansluiting voor het beeld is nu klaar. Nu moet je alleen het geluid nog aansluiten. Zie hiervoor onderstaand kopje 'geluid aansluiten' hieronder.

KEUZE 4: Aansluiten via tulp (verouderde modellen TV/Laptops)Tulp stekker los
Bij oudere apparatuur kan het zijn dat je alleen beschikt over een gele tulp stekker op je laptop. Dit wordt tegenwoordig niet vaak meer gebruikt en heeft tevens de slechtste beeldkwaliteit vergeleken met bovenstaande opties. Voor deze optie die je een tulp video kabel te kopen. Steek enerzijds in je laptop en anderzijds in je TV. Bij de TV kan dit direct in de TV of via een scart-blok in je TV. Nu moet je alleen het geluid nog aansluiten. Zie hiervoor onderstaand kopje 'geluid aansluiten' hieronder.


Geluid aansluiten
Als je je laptop niet via HDMI kunt aansluiten, dan is het nodig om een extra kabel te gebruiken om het geluid van je laptop naar de TV te sturen. Hiervoor wordt de koptelefoon aansluiting van je laptop gebruikt. Een kabel zoals hieronder aangegeven is nodig om het op de TV aan te sluiten:
Audiokabel laptop op tv