Wat is IPTV en hoe werkt het?

Wat is IPTV en hoe werkt het?

terug naar categorie

In dit artikel een simpele uitleg over wat IPTV is en hoe je het kan gebruiken. Verder leggen we uit wat illegale IPTV is.

Omschrijving

IPTV, wat staat voor Internet Protocol Television, is een moderne manier om televisieprogramma's en video's te bekijken via internet. Het werkt heel simpel: in plaats van een kabel of een schotelantenne te gebruiken, krijg je je tv-programma's via het internet binnen, rechtstreeks op je tv, computer, smartphone of IPTV-settopbox.

Hoe werkt het? Nou, de tv-programma's worden eerst omgezet in digitale gegevens. Die gegevens worden dan via het internet naar jouw apparaat gestuurd. Daar worden ze weer omgezet in beeld en geluid, zodat jij ze kunt bekijken.

Hoe start ik met IPTV?

Als je wilt beginnen met IPTV, zijn er een paar stappen die je moet volgen. Ten eerste moet je een IPTV-aanbieder vinden die televisieprogramma's en videocontent aanbiedt via internet. Dit kan via een abonnement of een eenmalige betaling.

Daarnaast heb je een app of programma nodig om de IPTV-content af te spelen. Gelukkig zijn er veel gratis apps beschikbaar voor verschillende apparaten, zoals je mobiele telefoon, smart tv of pc. Hier zijn een paar voorbeelden van apps die je kunt gebruiken:

  • Mobiele telefoon: Voor Android-telefoons kun je apps zoals VLC for Android of IPTV Smarters gebruiken. Voor iPhones kun je apps zoals GSE SMART IPTV of IPTV Smarters gebruiken.
  • Smart tv: Veel smart tv's hebben al ingebouwde apps voor het afspelen van IPTV-content. Als dat niet het geval is, kun je apps downloaden zoals Smart IPTV of OttPlayer.
  • Pc: Op je pc kun je programma's zoals VLC Media Player of Kodi gebruiken om IPTV-content af te spelen. Deze programma's zijn gratis te downloaden en makkelijk te gebruiken.

Met een IPTV-aanbieder en een geschikte app of programma kun je snel en eenvoudig genieten van televisieprogramma's en video's via internet, waar en wanneer je maar wilt. Wil je IPTV op je TV kijken terwijl je geen SMART TV hebt, dan kun je gebruik maken van een IPTV box. Dit is een apparaat zoals een DVD speler die het mogelijk maakt om IPTV op je TV af te spelen. 

Zoek je een IPTV box? Klik hier voor een IPTV box op Bol.com

Wat is illegale IPTV?

Er zijn groepen mensen/hackers die illegale IPTV pakketten aanbieden. Deze niet legale diensten hebben de legale zenders die normaal gecodeerd zijn ontcijferd en zenden deze kanalen door via hun IPTV pakket. Deze bevatten vaak een enorm aantal tv zenders en films en series waar je normaal veel meer voor moet betalen. Deze illegale diensten zijn vaak makkelijk te vinden op internet en beloven goedkope of zelfs gratis toegang tot betaalde kanalen en films.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om hiervan gebruik te maken, is het belangrijk om te weten dat illegale IPTV niet mag. Het kan schadelijk zijn voor de mensen die de programma's maken en ook voor de legale bedrijven die ervoor betalen. Het is beter om te betalen voor de programma's die je bekijkt, zodat iedereen eerlijk wordt behandeld.