Hoe je het scherm van je telefoon/tablet kunt beschermen
Hoe je het scherm van je telefoon/tablet kunt beschermen
Hoe je het scherm van je telefoon/tablet kunt beschermen

Hoe je het scherm van je telefoon/tablet kunt beschermen

terug naar categorie

Lees in dit artikel hoe je het scherm van je smartphone of tablet kan beschermen met behulp van een extra glasplaatje. De kans op krassen en barsten in je scherm wordt hierdoor erg klein!

Omschrijving

Tegenwoordig zijn smartphones en tablets er in steeds grotere maten beschikbaar. De schermen van deze apparaten beslaan bijna de gehele voorkant. Doordat de schermen steeds groter worden is ook de kans op beschadiging hiervan steeds groter. Naast krassen die je kunt krijgen van bijvoorbeeld autosleutels zie je ook steeds vaker dat mensen een telefoon hebben met een barst in het scherm.

Nu kun je je telefoon beschermen doormiddel van een hoesje dat aan beide kanten van je telefoon beschermt. Nadeel hiervan is dat een moderne dunne smartphone bijna 2 keer zo dik wordt door het hoesje.

Een nieuwe goede optie om je scherm te beschermen is het aanbrengen van een beschermfolie. Deze folies zag je al vaak in de vorm van een simpel plasticje wat je op je scherm plakt. Nu zijn er speciale ultradunne glasplaatjes op de markt. Deze glasplaatjes zijn extreem dun en gemaakt van speciaal gehard glas.

Panzerglass
Een voorbeeld van zo’n beschermglas is het merk panzerglass. Er zijn wellicht meerdere merken verkrijgbaar met vergelijkbare eigenschappen. Hieronder zie je een foto van zo’n glasplaatje. 

Voordelen van een glasplaatje
- Met zo’n glasplaatje houd je het originele glas van je telefoon/tablet in perfecte staat;
- Een glasplaatje is slechts 0,4mm dik! Je merkt dus niet dat hij erop zit;
- Je bent beschermt tegen krassen van bijvoorbeeld sleutels (zelfs tegen stanley messen);
- Je telefoon is beschermd tegen klappen op het scherm;
- Je hoeft niet persé een hoesje met bescherming aan de voorzijde.

Het aanbrengen van een panzerglass is erg makkelijk. Door een speciale coating aan de onderzijde van het glasplaatje zuigt hij zichzelf vast aan je scherm zonder luchtbelletjes achter te laten. Je kunt het glasplaatje er ook gemakkelijk zonder problemen weer afhalen

In onderstaand filmpje kun je zien hoe je zo’n glasplaatje aanbrengt. In het filmpje is ook te zien hoe ze het glasplaatje testen tegen de impact van een mes en een hamer!