Wat is een slim slot (smart lock)?

Wat is een slim slot (smart lock)?

terug naar categorie

In de meeste huizen zie je al slimme verlichting. Nu zie je steeds meer slimme sloten op de markt komen. In dit artikel leggen we uit wat je ermee kunt.

Omschrijving

Stel je voor dat je nooit meer je sleutels hoeft te zoeken. Met een slim slot wordt dat werkelijkheid! Een slim slot is de moderne manier van deuren openen en sluiten. Daarnaast kan het je leven een stuk makkelijker maken.

Wat zijn de mogelijkheden

1. Sleutelloze Toegang: Zeg maar dag tegen traditionele sleutels. Met een slim slot kun je je deur openen met je smartphone. Gewoon even tikken en voilà, je bent binnen.

2. Deel Toegang: Stel je voor dat je een vriend toegang wilt geven tot je huis, maar je bent niet in de buurt. Met een slim slot kun je virtuele sleutels delen via een app. Je vriend kan binnenkomen, zelfs als jij aan de andere kant van de stad bent.

3. Automatische Vergrendeling: Heb je ooit getwijfeld of je de deur wel op slot hebt gedaan? Een slim slot doet dat automatisch voor je. Het weet wanneer je weggaat en vergrendelt de deur achter je.

4. Activiteitenlogboek: Benieuwd wie er allemaal in en uit je huis gaat? Een slim slot houdt een logboek bij van alle activiteiten. Zo kun je altijd checken wie er toegang heeft gehad.

5. Waarschuwingen: Stel je voor dat je vergeet de deur op slot te doen. Geen zorgen, het slimme slot stuurt je een waarschuwing op je telefoon. Je kunt het dan alsnog vergrendelen, zelfs als je al onderweg bent.

6. Aanpasbare Toegang: Met sommige slimme sloten kun je instellen wie toegang heeft op welk moment. Handig als je bijvoorbeeld een schoonmaker of monteur binnen wilt laten op een specifiek tijdstip.

Welke slimme sloten zijn er zoal?

In onderstaande lijst staan een aantal merken die slimme sloten verkopen.

  1. August: Bekend om zijn eenvoudige installatie en integratie met slimme thuisplatforms.
  2. Yale: Een gerenommeerd merk dat traditionele sloten naar het digitale tijdperk brengt.
  3. Schlage: Biedt diverse opties, van vingerafdrukscanners tot smartphonebediening.
  4. Kwikset: Staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke slimme sloten met verschillende toegangsmogelijkheden.
  5. Nuki: Een Europees merk dat slimme sloten aanbiedt met handige functies zoals deurautomatisering.
  6. Samsung SmartThings: Biedt niet alleen slimme sloten, maar ook een volledig ecosysteem voor een slim huis.
  7. eufy Security: Bekend om betaalbare en betrouwbare slimme beveiligingsoplossingen, waaronder slimme sloten.

Voordat je een keuze maakt, is het handig om de functies en compatibiliteit met je smart home-systeem te controleren. Zo vind je het slimme slot dat perfect bij jou en je behoeften past! Een Slot dat aan onze verwachtingen voldoet is de Nuki Lock. Klik hier om het Nuki slot te bekijken.

Is het veilig?

De sloten die nu op de markt zijn voldoen allemaal aan de veiligheidseisen. Ze zijn goed beveiligd tegen hackers en je kunt je afvragen wat er voor een niet nadenkende inbreker makkelijker is. Een slim slot proberen te hacken of een steen door een ruit gooien. Conclusie is dat een slim slot, mits juist gebruikt, een prima veilig alternatief is voor een sleutel.