Apple Iphone of een ander merk?

Apple Iphone of een ander merk?

terug naar categorie

Veel mensen twijfelen of ze een Apple Iphone moeten kopen of een smartphone van een andere fabrikant. Lees hier de voor en nadelen.

Omschrijving

Er zijn veel mensen die bij het kopen van een nieuwe smartphone twijfelen of ze een Apple Iphone moeten kopen of toch een smartphone van een ander merk. Omdat dit een keus is die voor iedereen anders is, worden hieronder wat voor- en nadelen beschreven van een Iphone.

Voordelen van een Iphone
- Werkt snel (iphones worden niet verkocht in simpele goedkope uitvoeringen. Hierdoor is een Iphone eigenlijk altijd vrij snel in gebruik);
- Werkt prima samen met andere producten van Apple. (als je veel andere producten hebt van Apple, is dit handig combineren!)
- Behoud zijn waarde. (oudere Iphones brengen tweede hands ook vaak nog veel geld op).
- Veel apps (applicaties) te downloaden via de App store (Apple heeft een groot aantal beschikbare applicaties die tevens allemaal gecontroleerd zijn op meerdere punten).


Nadelen van een Iphone
- Duur in aanschaf (je betaald enorm voor de merknaam);
- Beperkt in vrijheid van gebruik (Apple schermt een groot deel van bepaalde mogelijkheden af. Je zult dus bepaalde programma's van Apple moeten gebruiken. Een voorbeeld hiervan is Itunes, het programma om muziek en films naar je telefoon te kopieren);
- Apps kosten bijna allemaal geld (ook al zijn het kleine bedragen, bij andere merken zijn ze vaak wel gratis);
- Apple kaarten werkt lang niet zo goed als Google maps;
- Allerlei aparte connectoren in tegenstelling tot standaard USB aansluitingen.

Kortom, of je Iphone wilt of niet hangt af van je voorkeuren. Let op dat bepaalde dingen kunnen wijzigen na het schrijven van dit artikel.