Tethering en Tethering hotspots
Tethering en Tethering hotspots

Tethering en Tethering hotspots

terug naar categorie

In dit artikel een simpele uitleg over wat tethering is, en wat je met een tethering hotspot kan bereiken.

Omschrijving

Bij mobiele apparaten heb je het woord misschien wel eens voorbij horen komen: “Tethering”. Het klinkt allemaal erg lastig en gecompliceerd, maar dat is het niet. Hieronder een simpele uitleg.

Wat is tethering?
Tethering kun je gebruiken wanneer je een smartphone hebt in combinatie met een internetabonnement.  Tethering houd in dat je je mobiele internet van je smartphone deelt met een ander apparaat (zoals bijvoorbeeld een tablet of laptop). Mobiel internet ontvang je via je mobiele provider.

Wil je tethering gaan gebruiken dan kan je je eigen mobiele internetverbinding delen door middel van:
- Bluetooth;
- Wifi;
- USB kabel;
- Overige (infrarood etc, deze liggen niet voor de hand).

Een voorbeeld ter verduidelijking volgt hieronder:
tethering
1) De mobiele internetverbinding komt binnen via je mobiele provider;
2) Via WIFI of bluetooth deel je internetverbinding;
3) Internet is nu beschikbaar op je gekoppelde apparaat.

Extra informatie
Wanneer je op een tablet of laptop internet van je smartphone wilt dien je een tethering hotspot aan te maken. Zie hiervoor de handleiding op deze site. Tethering is niet altijd toegestaan. Het mobiele internetabonnement is uiteraard voor je mobiele telefoon bedoeld. Bij de meeste providers is het tegenwoordig wel toegestaan om tethering te gebruiken. Wanneer het niet is toegestaan, ook dan zal er niet direct ingegrepen worden door mobiele provider. Providers nemen pas actie wanneer je plotseling extreem veel data gaat verbruiken. Vaak moet er ook al bijbetaald worden als je teveel data verbruikt bij een abonnement. Voor providers zou dit dus ook alleen maar voordeling zijn.