Welke typen snelladen zijn er bij smartphones?

Welke typen snelladen zijn er bij smartphones?

terug naar categorie

Je ziet de termen fastcharge en snelladen vaak voorbij komen. Maar welke typen zijn er zoal? In dit artikel een simpele uitleg.

Omschrijving

Bij smartphones komen verschillende snelheden van snel laden voor, afhankelijk van de technologie die wordt gebruikt. Hier zijn enkele veelvoorkomende snelheden:

 1. Standaard Opladen:
  • Dit is de reguliere oplaadsnelheid die je krijgt met de meegeleverde oplader. Het kan variëren tussen 5 tot 10 watt, wat betekent dat het langer duurt om je telefoon volledig op te laden.
 2. Snelladen (15-30 Watt):
  • Snelladen levert een hogere laadstroom dan standaard opladen en kan oplaadsnelheden van 15 tot 30 watt bereiken. Hiermee kun je je telefoon sneller opladen dan met een gewone oplader.
 3. Snelladen 2.0/3.0 (30-100 Watt):
  • Sommige smartphones ondersteunen snellaadtechnologieën van de tweede of derde generatie, zoals Quick Charge 2.0 of 3.0. Deze kunnen oplaadsnelheden tot 100 watt bereiken, waardoor je telefoon nog sneller wordt opgeladen.
 4. Super Snelladen (100 Watt of meer):
  • Enkele geavanceerde smartphones introduceren super snellaadfuncties met oplaadsnelheden van 100 watt of zelfs hoger. Dit zorgt voor extreem snelle laadtijden, waardoor je binnen enkele minuten aanzienlijke batterijcapaciteit kunt toevoegen.

Het is belangrijk om op te merken dat de daadwerkelijke oplaadsnelheid kan variëren afhankelijk van het specifieke model van de smartphone, de batterijcapaciteit en de gebruikte oplader. De nieuwe smartphones reguleren zelf het opladen van de telefoon. De eerste 80% zal sneller vol zijn dan de laatste procenten. Dat is ook het beste voor de levensduur van de accu.

Het is raadzaam om de specificaties van je smartphone en oplader te raadplegen om de ondersteunde oplaadsnelheden te achterhalen. Een supersnelle lader bij een oudere telefoon heeft geen zin. Zowel de telefoon als de lader moeten de hoge snelheden aankunnen.

Een nieuwe fast charger nodig? Klik hier voor een overzicht van fast chargers bij Bol.com