Uitleg over Google Contactpersonen (Google Contacts)
Uitleg over Google Contactpersonen (Google Contacts)
Uitleg over Google Contactpersonen (Google Contacts)
Uitleg over Google Contactpersonen (Google Contacts)
Uitleg over Google Contactpersonen (Google Contacts)
Uitleg over Google Contactpersonen (Google Contacts)
Uitleg over Google Contactpersonen (Google Contacts)
Uitleg over Google Contactpersonen (Google Contacts)

Uitleg over Google Contactpersonen (Google Contacts)

terug naar categorie

Je telefooncontacten kun je bij een Android toestel online opslaan met Google Contacts. Lees hier hoe je dit kunt instellen.

Omschrijving

Wat is Google Contacts?
Normaal gesproken sla je je contactgegevens van je telefoon op, op je SIM kaart of op je telefoon zelf. Via Google Contacts kun je deze contactpersonen ook online opslaan. Deze mogelijkheid heb je alleen als je een telefoon hebt met het Android besturingssysteem. Heb je een Windows of een Apple telefoon dan kun je van deze mogelijkheid geen gebruik maken.

Waarom online opslaan?
Als je je contactgegevens alleen op je telefoon hebt staan, is het lastig om ze terug te vinden wanneer je je telefoon kwijt raakt. Beschadigd je scherm en kun je niets meer zien, dan is het ook lastig om de contactpersonen er weer uit te halen.

Wanneer je gebruik maakt van Google Contacts, sla je je contactgegevens op, en kun je er vanaf je telefoon weer bij. Ook handig van Google Contacts is het feit dat je er via een normale computer ook via internet bij kunt. Wanneer je dan inlogt kun je je contactgegevens veel makkelijker bewerken op een vaste computer. Schaf je een nieuwe telefoon aan met Android? Met 1 druk op de knop heb je al je contacten weer. Veilig en handig!

Hoe werkt het?
Als je een Android telefoon hebt, zal je bij het installeren van de telefoon altijd een gebruikersnaam van Google moeten aanmaken. Je hebt dus al login gegevens van Google als je een Android toestel hebt.

Wanneer je Google Contacts wil gebruiken dien je de volgende stappen te doorlopen:
- Contacten synchroniseren naar Google Contacts;
- Contactgegevens bewerken/toevoegen/verwijderen in Google Contacts indien nodig;
- Indien gewijzigd, de contacten weer synchroniseren naar de telefoon;
- Weer te geven contacten aangeven in de telefoon.

STAP 1 – SYNCHRONISEREN
Allereerst dienen we de telefoonnummers richting google te transporteren. Dit doen we door op de telefoon naar het menu CONTACTEN te gaan. Klik vervolgens op de opties knop en zoek in het menu naar ACCOUNTS.

Google Contacts Google contacts Google contacts

Kies vervolgens accounts en in het vervolgmenu kies je voor je google account (… @gmail.com).Je komt nu in het synchronisatie menu. Kies hier voor de optie contacten synchroniseren.
 

STAP 2 – INLOGGEN IN GOOGLE CONTACTS
Nu je de contacten naar Google Contacts gesynchroniseerd hebt, kun je deze bewerken via de website van google contacts. Ga hiervoor naar de google contacts website (klik hier) en log in met je google account (vaak je Gmail adres en wachtwoord).

Op deze pagina kun je op je contacten klikken om ze te bewerken. Verder kun je contacten verwijderen en toevoegen. Ook kun je extra gegevens invoeren bij elke persoon. Zorg dat je hier al je contacten zo bewerkt dat ze er maar 1 keer in staan (dubbele items verwijderen) en dat alle namen er juist in staan.

Google Contacts

STAP 3 – CONTACTEN OPNIEUW SYNCHRONISEREN
Nu je al je contactinformatie juist hebt ingevoerd op de website dien je je contactpersonen opnieuw te synchroniseren zoals je in stap 1 al gedaan hebt. Voor die handeling dus nogmaals uit.

STAP 4 – WEER TE GEVEN CONTACTEN INSTELLEN
Nu je contacten op je SIM, je telefoon en op je Google account staan kan het zijn dat je nu bepaalde contacten meer als 1 keer in je lijst ziet. We dienen in het menu nog aan te geven welke contacten de telefoon moet weergeven.

Google contacts Google contacts

Ga hiervoor naar je contacten in je telefoon en klik op de opties knop. Vervolgens kies je voor de optie weer te geven contacten. Kies hier je Google (Gmail) account.

Nu laat je telefoon alleen de contacten zien die op google.nl/contacts staan.

LET OP!
Nu je je contacten online opslaat, dien je bij het aanmaken van een nieuw contact ervoor te zorgen dat je het nieuwe contact opslaat in je Google account, en niet op je telefoon of simkaart. Deze optie vind je bovenaan bij het aanmaken van een nieuw contact (zie foto hieronder).

Google contacts