Wat is Android Auto

Wat is Android Auto

terug naar categorie

In dit artikel wordt er in simpele woorden uitgelegd wat Android Auto is. 

Omschrijving

Android Auto is een slimme autotechnologie ontwikkeld door Google. Het is ontworpen om de verbinding tussen je Android-telefoon en het infotainmentsysteem van je auto te verbeteren. Met Android Auto kun je bepaalde apps van je telefoon zien en bedienen via het scherm van je auto.

Belangrijkste Kenmerken van Android Auto:

  1. Navigatie: Android Auto integreert naadloos met navigatie-apps zoals Google Maps. Hierdoor kun je real-time aanwijzingen ontvangen, verkeersinformatie bekijken en efficiënt je bestemming bereiken.
  2. Handsfree Bellen en Berichten: Je kunt oproepen beantwoorden en berichten dicteren zonder je telefoon aan te raken. Dit verbetert de veiligheid doordat je je aandacht op de weg kunt houden.
  3. Muziek en Audio: Android Auto geeft je toegang tot muziek-apps zoals Spotify en podcasts, waardoor je je favoriete tunes kunt beluisteren zonder afgeleid te raken.
  4. Google Assistent: Met een druk op de knop of een eenvoudige spraakopdracht kun je de Google Assistent activeren. Deze virtuele assistent kan je helpen met taken zoals het versturen van berichten, het stellen van vragen of het regelen van je agenda, allemaal zonder je handen van het stuur te halen.
  5. Compatibiliteit met Verschillende Auto's: Android Auto is beschikbaar in steeds meer auto's, zowel van nieuwe modellen als via aftermarket-infotainmentsystemen. Dit betekent dat je niet per se een gloednieuwe auto nodig hebt om van de voordelen te profiteren. De techniek is vanaf 2017 bij sommige auto’s ingebouwd. In latere jaren werd dit bij de meeste auto’s ingebouwd.

Hoe Werkt Android Auto?

Android Auto maakt gebruik van de verbinding met je Android-telefoon om het scherm van je telefoon op het scherm van je auto weer te geven. Dit kan zowel draadloos als via een USB-kabel, afhankelijk van de mogelijkheden van je auto. Zodra verbonden, wordt de het scherm van je telefoon dus vereenvoudigd om gemakkelijk toegang te bieden tot de essentiële functies. Op deze manier kan je dus apps bedienen via het touchscreen van je auto. Hierdoor hoef je niet meer bij je telefoon te zijn. Daarnaast worden alleen geschikte apps weergegeven op het auto scherm, zodat je bijvoorbeeld geen YouTube filmpjes kan kijken op het scherm van je auto, aangezien dit niet veilig is tijdens het rijden.

Waarom Android Auto Belangrijk Is:

  1. Veiligheid: Door de handsfree bediening en spraakgestuurde functies draagt Android Auto bij aan het verminderen van afleiding tijdens het rijden.
  2. Connectiviteit: Android Auto biedt een naadloze integratie tussen je telefoon en auto, waardoor je toegang hebt tot je favoriete apps zonder het risico te lopen de controle over het voertuig te verliezen.
  3. Gemak: Of je nu onderweg bent naar het werk of een roadtrip maakt, Android Auto maakt het eenvoudig om verbonden te blijven en je entertainment- en communicatiebehoeften te vervullen.