Wat is OneDrive
Wat is OneDrive
Wat is OneDrive

Wat is OneDrive

terug naar categorie

In dit artikel wordt een simpele uitleg gegeven wat OneDrive is, en wat je met OneDrive kunt.

Omschrijving

Als je op je computer werkt sla je je bestanden zoals muziek, films en foto’s veelal gewoon direct op je computer op. Maar wat als er iets gebeurd met je computer? Back-up’s maken kost vaak veel tijd en moeite. Daarnaast moet je vaak een back-up maken om deze ook actueel te houden.

Online opslag wordt steeds vaker gebruikt door de meeste mensen. In principe is het niets anders dan dat je je bestanden opslaat op een externe computer ergens in de wereld, die verbonden is met het internet.

OneDrive is zo’n online opslag. Het is onderdeel van Microsoft en zit volledig geïntegreerd in de nieuwere versies van Microsoft Windows. Dit houd in dat je OneDrive gewoon kunt vinden in de verkenner, tussen al uw andere mappen en documenten.

Waarom OneDrive?
Het makkelijke van OneDrive is dat je bestanden altijd veilig zijn. Je bestanden worden namelijk niet op 1 plek opgeslagen, maar veilig op meerdere plekken. Hierdoor kun je altijd bij je bestanden. Zelfs wanneer er een technische storing zou zijn. Ook als je computer zou crashen kun je via andere apparaten en je eventuele nieuwe computer gewoon bij je bestanden.

OneDrive op meerdere apparaten
OneDrive is beschikbaar voor vele apparaten waaronder:
- Windows PC’s en Laptops;
- Apple Mac;
- Smartphones (Android, iPhone etc.);
- Tablets;
- enz.

Het mooie van OneDrive is, is dat wanneer je een foto op je OneDrive account plaatst, je hem direct kunt benaderen vanaf al je andere apparaten waarmee je met OneDrive verbonden bent. Op deze site kun je binnenkort ook een simpele handleiding vinden die het mogelijk maakt om automatisch je foto’s en filmpjes van je telefoon te laten back-uppen.

Met deze functie kun je dus makkelijk foto’s van je telefoon op bijvoorbeeld je tablet of laptop laten zien aan vrienden en kennissen.

Kosten
Het gebruik van OneDrive is gratis. Je kunt je registreren op https://onedrive.live.com. De opslagruimte van een gratis account is beperkt. Op dit moment kun je nu gratis gebruik maken van 15GB opslag. Dit is ruim voldoende wanneer je zo nu en dan foto’s maakt. Wil je echter meer ruimte, dan kun je een premium abonnement aanschaffen.

Tip: Wanneer je meer opslag wilt hebben bij je OneDrive, kun je er ook voor kiezen om een nieuwere versie van Microsoft Office aan te schaffen (Word, Excel etc.). Bij de nieuwste versie bepaal je dan een jaarlijks bedrag voor de software, en krijg je daarnaast gratis 1000GB opslagruimte op je OneDrive per gebruiker!

Conclusie
Het gebruik van OneDrive is erg handig om bijvoorbeeld foto’s en filmpjes beschikbaar te maken voor al je apparaten. Daarnaast zijn je foto’s ook veilig opgeslagen voor het geval er iets met je eigen computer zou gebeuren.

Naast OneDrive zijn er nog meerdere aanbieders van online opslag. Voorbeelden hiervan zijn Google Drive, Dropbox, Box, etc.