Wat is TeamViewer?

Wat is TeamViewer?

terug naar categorie

Op je eigen computer werken wanneer je niet thuis bij je computer bent? Dat is slechts één van de mogelijkheden die TeamViewer met zich meebrengt. Lees meer hierover in dit artikel.

Omschrijving

Wat is TeamViewer?
TeamViewer is een programma wat het mogelijk maakt om op een veilige manier met een andere computer te verbinden. Dit verbinden kan via een thuisnetwerk of internet. Op deze manier is het mogelijk om computers waarop TeamViewer is geïnstalleerd te bereiken. Wanneer je inlogt op een andere computer zie je als het ware het scherm van de andere computer, en kun je werken alsof je erachter zou zitten. Maar er kan meer met TeamViewer.

Hoe werkt TeamViewer?
Allereerst zijn er 2 computers nodig die elk het programma TeamViewer geïnstalleerd hebben. Bij De installatie kan er gekozen worden tussen verschillende opties, namelijk:
- het laten beheren van de huidige computer;
- het programma te installeren om slechts met andere computers te verbinden.
simpeleuitleg.nl teamviewer
Eenmaal geïnstalleerd, krijgt elke computer een eigen uniek ID en wachtwoord. Het unieke ID blijft elke keer hetzelfde terwijl het wachtwoord elke keer veranderd als het programma opnieuw opgestart wordt. Dit wordt gedaan voor een extra beveiliging. Dit unieke ID en wachtwoord wordt verkregen van de TeamViewer computer online.

Simpeleuitleg.nl teamviewer
Wanneer je wilt verbinden met een andere computer dien je het unieke ID van de desbetreffende computer in te voeren. Wanneer de verbinding gemaakt is zal de andere computer vragen om het wachtwoord in te voeren. Wanneer het juiste wachtwoord dan ingevuld is, is er een goede verbinding tot stand gekomen.

Veiligheid van TeamViewer
Alle gegevens die over en weer gaan wanneer je met een externe computer verbonden bent worden versleuteld volgens een goede beveiligingsstandaard. Wanneer je dus verbonden bent met een andere computer hoef je niet bang te zijn dat je gegevens openlijk op internet zichtbaar zijn. Doordat ook het wachtwoord elke keer wijzigt als je het programma start is de veiligheid goed gewaarborgd.

Welke opties bied TeamViewer?
Op het moment van schrijven is versie 12 de gebruikte versie. Het is met de huidige software nu onder andere mogelijk om:
- Verbinding te maken met een andere computer en het bureaublad overnemen;
- Verbinding maken met mobiele apparaten zoals smartphone/tablet;
- Deelnemen aan een vergadersessie waarbij meerdere deelnemers inloggen op hetzelfde scherm.

TeamViewer gebruiken?
TeamViewer is gratis voor privé gebruikers. Wanneer je het zakelijk wilt gebruiken dien je er voor te betalen, echter wordt dit wellicht niet altijd gedaan. Om het te installeren ga je naar de website van TeamViewer en download je het programma gratis. Installatie volgt zichzelf.