2 PC´s besturen met 1 monitor/muis/toetsenbord
2 PC´s besturen met 1 monitor/muis/toetsenbord
2 PC´s besturen met 1 monitor/muis/toetsenbord

2 PC´s besturen met 1 monitor/muis/toetsenbord

terug naar categorie

Het is mogelijk om met 2 PC's te bedienen met 1 toetsenbord, muis en monitor. In dit artikel wordt er eenvoudig uitgelegd hoe je dit kunt doen.

Omschrijving

Soms heb je situaties waarin je met meerdere computers dient t werken. Het is niet erg handig om je bureau vol te zetten met monitoren, toetsenborden en muizen. Een KVM switch kan hierbij uitkomst bieden.

Wat is een KVM switch
Een KVM switch is een kastje wat het mogelijk maakt om met maar 1 toetsenbord en muis, verschillende computers te bedienen. Ook heb je maar 1 monitor nodig die dan gebruikt kan worden voor beide PC’s.

Hoe werkt het?
Allereerst bespreken we de aansluitingen van een KVM switch. Hieronder een afbeelding van een willekeurige KVM switch.
kvm switch

Wat een KVM switch eigenlijk doet is het schakelen van je toetsenbord, muis en monitor aansluitingen tussen twee computers. Op de KVM switch sluit je dus 3 dingen aan, namelijk:
- je toetsenbord (PS/2 of USB)
- je muis (PS/2 of USB)
- Je monitor (VGA/DVI/HDMI)

Bij de KVM Switch zitten standaard kabels meegeleverd om alles aan te sluiten.
In theorie zien de aansluitingen er dan als volgt uit:
kvm switch

Bij een KVM switch vind je vaak fysieke knoppen op het kastje zelf om te kiezen tussen PC 1 en PC 2. Verder zijn er bij de meeste KVM switches mogelijkheden om sneltoetsen op je toetsenbord toe te wijzen zodat je tussen de computers kunt schakelen met behulp van een toetsencombinatie.

KVM switches kun je verkrijgen in verschillende vormen aangezien je tegenwoordig monitoren hebt met verschillende aansluitingen. Ook het toetsenbord en de muis kunnen verschillende aansluitingen hebben. De meeste nieuwe toetsenborden en muizen hebben nu een USB aansluiting. De meeste nieuwe monitoren hebben een HDMI aansluiting. Let er dus goed op welke aansluitingen je hebt voordat je een KVM switch aanschaft. Klik hier voor een KVM switch bij Bol.com