Wat is een VPN verbinding?

Een VPN-verbinding betekent vertaald een 'Virtueel Privénetwerk'. Het wordt vaak gebruikt wanneer men thuis wil werken in de omgeving die ze ook op de zaak hebben. Wat VPN inhoud lees je hieronder.

Bijna elk bedrijf heeft meerdere computers die door middel van een netwerk met elkaar verbonden zijn. Veelal zijn alle werkstations verbonden met een hoofdcomputer (de server) die alle bestanden opslaat en back-upt.

Wanneer je thuis wilt werken heb je geen verbinding tot dit netwerk en kun je dus niet bij je eigen bestanden die je op de zaak zelf wel tot je beschikking hebt. Door middel van een VPN maak je verbinding met het netwerk van bijvoorbeeld je bedrijf. Je thuiscomputer wordt dan door het zakelijke netwerk gezien als een computer die in het netwerk van het bedrijf zit.

Het enige verschil met een computer die fysiek op het bedrijf staat, is dat je thuiscomputer via het internet met het bedrijfsnetwerk verbonden is. Wanneer je dus verbonden bent met de VPN van het bedrijf, kun je thuis weer bij al je bestanden die je op het bedrijf zelf ook kon bereiken.

Kort samengevat houdt een VPN dus in dat je met je eigen computer in het netwerk van bijvoorbeeld je bedrijf geregistreerd wordt.

Bedankt voor uw stem!

Was dit artikel nuttig voor u?

JaEen beetjeNee

Gerelateerde artikelen

Wat is HDMI?

Lees hier meer over de nieuwe standaard kabel voor audio en video

Wat is HD ready en Full HD?

Wat betekend HD en waar moet ik op letten?

TV geluid via de speakers

Hoe kan ik het geluid van mijn TV via mijn Home Cinema speakers krijgen?

Wat is Blu-ray?

Wat houd Bluray in en wat kan ik er mee?