Tablet met of zonder 3G/4G?

De verschillen tussen beide zijn niet zo heel groot, op de prijs na. Tablets zijn hedendaags geliefd en vervangen steeds meer de computer en de laptop. Ze zijn licht, en dus makkelijk mee te nemen. Wat bij je past hangt af van een paar punten.

Het verschil in prijs tussen een WIFI versie of een versie met WIFI + 3G/4G ligt al gauw tussen de €100,- en €200,-

Wanneer moet ik voor alleen WIFI kiezen?
Als je niet van plan bent om een extra abbonement aan te schaffen voor mobiel internet, dan is de WIFI versie voldoende. Het enige verschil is dat je niet op je tablet kunt internetten wanneer er geen gratis of betaalde WIFI spot is. Thuis kun je dus altijd op je draadloze netwerk internetten. Steeds meer bedrijven hanteren tegenwoordig gratis WIFI (draadloos internet). Je kunt dus buitenshuis deze punten opzoeken om te internetten.

Wanneer 3G/4G?
Als je ten alle tijde internet tot je beschikking wilt hebben op je tablet waar je ook bent, dan is de 3G/4G versie iets voor jou. Je koopt bij een mobiele provider (bijv. KPN, Vodafone, T-mobile, etc.) een abbonement voor mobiel internet. Je krijgt dan een simkaart toegestuurd die je in je tablet kunt plaatsen. Je kunt dan net als een mobiele telefoon met internet overal online zijn. De snelheden van mobiel internet liggen met een 3G verbinding wel een stuk lager als bij een WIFI verbinding. Ook zul je (verschillend per abbonement) maar een maximale hoeveelheid data mogen verbruiken bij je mobiele abonement. Vraag voor meer informatie hierover hulp bij je mobiele provider. 

Bedankt voor uw stem!

Was dit artikel nuttig voor u?

JaEen beetjeNee

Gerelateerde artikelen

Wat is HDMI?

Lees hier meer over de nieuwe standaard kabel voor audio en video

Wat is HD ready en Full HD?

Wat betekend HD en waar moet ik op letten?

TV geluid via de speakers

Hoe kan ik het geluid van mijn TV via mijn Home Cinema speakers krijgen?

Wat is Blu-ray?

Wat houd Bluray in en wat kan ik er mee?